Alcanyís, Tortosa i Morella treballen en un projecte conjunt de col·laboració turística

Alcanyís, Tortosa i Morella treballen en un projecte conjunt de col·laboració turística
 

Alcanyís, Tortosa i Morella continuen treballant conjuntament per impulsar l‟anomenada „Ruta dels Tres Reis‟, que té els seus epicentres en els tres municipis. Des de fa diversos mesos, els alcaldes de les tres localitats, Juan Carlos Gràcia, Ferran Bel i Rhamsés Ripollés, s‟han reunit en diverses ocasions per dotar de contingut al Consorci de la Ruta, que va ser creat fa gairebé dues dècades però l‟activitat havia cessat des de fa alguns anys. Les properes accions promocionals aniran destinades a la creació d‟una imatge del “territori dels Tres Reis”, a la difusió de les activitats turístiques i culturals dels municipis i a la realització de diferents tracks que permitisquen georeferenciar i posicionar en GPS els antics camins que unien les tres localitats. D‟aquesta manera, es potenciarà el turisme de natura, podent realitzar-se les rutes a peu o en bicicleta.

Els primers resultats d‟aquestes accions podran començar a veure al setembre, tot i que abans també es realitzaran accions promocionals visibles. En aquest sentit, les tres localitats uniran esforços per promocionar conjuntament el turisme i la cultura dels tres municipis i dels territoris que encapçalen. Per això, el primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, afirma que “en aquests moments de dificultats econòmiques, és molt important unir esforços i realitzar accions conjuntes que ens ajudin a promocionar i, un bon exemple és aquest projecte de col·laboració que uneix tres localitats de diferents comunitats autònomes, però amb vincles comuns al llarg de la història”. A més afegeix que “tenim oportunitats de futur si anem tots de la mà, i els fruits poden ser molt positius tant per a veïns com per a empresaris”.

Entre altres iniciatives a realitzar, es planteja la participació en les principals festes de cada municipi o també es va apostar per promocionar paquets turístics que incloguin visites o estades conjuntes als 3 municipis, cosa en la qual Morella és pionera des de fa temps en col·laboració amb agències que gestionen viatges de l‟IMSERSO. Per exemple, la Festa del Renaixement de Tortosa, la concentració de 2CV o el mundial de MotoGP a Motorland, entre d‟altres.

A més de continuar el suport a la Ruta dels Tres Reis i les seues possibilitats, en la reunió duta a terme estos dies, Ripollès, Bel i Gràcia també van decidir seguir reivindicant conjuntament infraestructures que consideren vitals per al desenvolupament present i futur del territori encapçalat per Morella, Tortosa i Alcanyís. Així, els alcaldes van assegurar que seguiran reivindicant l‟urgent condicionament i desdoblament de la N-232, la construcció de l‟autovia A-68 fins a Vinaròs.

Rate this item
(21 votes)
Last modified on Lunes, 14 Marzo 2016 22:39